27. jan. 2013

Need a little help from my friends:-)

Dette er en liten avsporing..
Men saken er den at jeg er med i en konkurranse "Reiseoppdraget fra Trondheim Lufthavn Værnes".
I november var jeg og en venninne i Tallinn, mens 8 andre jenter har vært på 4 andre destinasjoner med direktefly fra Værnes. I dag var alle filmene fra oppdragene ferdig, og ila 2 uker er det om å få flest visninger på sin video.. Flest visninger = vinner. Og mitt konkurranseinstinkt tilsier at det vil jeg så gjerne!! Setter derfor pris på litt hjelp!:-)

Tallinn anbefaler jeg på det varmeste!! Ta en titt da vel:

http://www.youtube.com/watch?v=aLboheVggbU
 
 


Ikke alle kjenner til de mange mulighetene som finnes med direktefly fra Værnes el. fra andre flyplasser for den saks skyld. Mer informasjon=flere reisende=direkterutene kan opprettholdes+vi kan til og med få flere spennende destinasjoner å reise til!

Jeg trives i alle fall godt med å bo kun en time unna "resten av verden"!

Hvilepute?

Full fres på symaskinen i dag, den er i fin form igjen etter et service- opphold hos pappa. Pappa er en skikkelig Petter Smart, og uansett hva som går i stykker eller hva som må løses, fikser han det:-) Han er også en kløpper til å sy, så de mer avanserte sy- oppdragene, som å skifte glidelås i bukser og andre reparasjoner, må han ta seg av:-) Men noe klarer jeg å bruke den til.

Med min ville fantasi ser det jo ut som om puten både smiler og blunker til meg:-)

2 putetrekk ble resultatet i dag. Redesign kan vi kalle det, for stoffet er et ubrukt forkle kjøpt for mange år siden. Og under opprydning på det ene badet i går, fant jeg en knapp som i dag ble brukt som en detalj på den ene puta. Så istedenfor å oppta plass i skuffer og skap, blir disse tingene til pynteputer i sofaen til poden:-)


Har masse gardinstoff liggende.. Nå som symaskinen funker så fint igjen, kan det ligge an til mangt et putetrekk framover:-) Det er jo egentlig veldig morsomt å sy!

Hva bedriver du dagen med? 
Ha en fin søndag!! :-)

21. jan. 2013

Liker lyset!

En ting som jeg synes er deilig med helg og fri spesielt nå på vinteren, er muligheten til å nyte noen få timer med dagslys! Enten hjemme i stua, eller ute på tur! Gjorde begge deler i dag. Virkelig nøt lyset som falt inn i stua, og virkelig nøt lys og solstråler på trimrunden:-)


Neste prosjekt jeg skal i gang med er loftstue: Play room! Har kommet fram til at loftstua egentlig pr. dags dato ikke blir brukt til noe fornuftig. Oppsamling for klær og annet rot bare. Derfor skal Ferdinand og hans kamerater få ta den i bruk. Brukt biljardbord ble anskaffet i forrige uke. Dartskive lå under juletreet. Forsterker og høytalere blir flyttet dit, gitarer likeså. Og så må mye rot bort, bort, bort. Den ene veggen ser jeg for meg å tapetsere. Er litt svak for graffiti, har egentlig ønsket meg graffiti en god stund. Og når poden er ganske så enig, tror jeg det blir en av disse tapetene fra Wallooba:



Hvilken liker du best? Har jo ikke bestilt ennå, og er faktisk litt usikker på hvilken jeg ender opp med. Tenker litt:-)

Søndagskveld, ny uke venter! Håper uken din blir fin:-)

19. jan. 2013

Min TV

Ny utfordring hos NIB "Vis oss din tv". De skriver: "TV-kroken er den store elefanten i rommet som vi interiørbloggere prater så lite som mulig om". Så sant så sant, tv- kroken er nok et område som byr på noen utfordringer. Hos meg har den stadig tatt forandring nettopp fordi jeg aldri liksom har blitt helt fornøyd. Nå er jeg brukbart fornøyd. Har fått lagt alle ledninger skjult i veggen, som hjelper mye. Har fått fjernet to store svarte høytalere som tidligere sto på hver sin side av tv`en. Det hjelper også mye. Og så har jeg fått inn noen elementer som er "meg", det hjelper alltid:-) Bl.a ammunisjons- kasser i ulike størrelser som tv- benk, som jeg synes er røft og litt annerledes. Fylt med bøker, blader og annet stæsj. Har vel en tv som er mindre enn det de aller fleste har nå for tiden, men den gjør nytten sin:-)

Her er min tv:






Flere bidrag i denne utfordringen finner du her

15. jan. 2013

Rydde i sysakene


Noen ganger er det behov for å rydde litt i "sysakene" sine, og det fikk jeg bokstavelig talt gjort i går kveld. Kjøkkenskuffer til pers, og jeg blir nesten sjokkert over hvor mye som samler seg opp over tid. Mang en vare utgått på dato kan jeg konkludere med. Det samme opplevde jeg en kveld tidligere når jeg ryddet i fryseren. For å si det mildt, jeg hadde null oversikt over hva den inneholdt, tror jeg bare har brukt øverste halvdel de siste årene. I bunnen et lass med gammel is for det meste. Snakk om å ukritisk handle inn.
Dette skal det bli mer orden på i det nye året. Her har jeg stort forbedringspotensiale! :-)


Midt i alt kaoset, fant jeg glede i noe så småteit som sysakene mine, som jeg så og si aldri bruker:-) Jeg stopper kanskje en strømpe i ny og ne, eller hiver meg rundt og syr et putetrekk. That`s about it. Men fargene trollbandt meg, fikk plutselig en liten vårfornemmelse. Og det er ikke å forakte! Har også lagt merke til at det er betraktelig lysere nå, både når jeg drar på jobb om morgenen, og når arbeidsdagen er over. Det er deilig! Enig?


Lys i sikte! :-)

13. jan. 2013

Alt på et brett

Ikke mange blondeduker eller linduker å finne hos meg.
Men brett derimot, i ulike farger, mønster og fasonger. De er dukens erstatter....

 
....og brukes til mangt og mye, dekor og mer praktiske oppgaver. 

 



Alt på et brett!

Håper du har en fin søndag, jeg fortsetter i samme tempo som i går- dvs. med lav hastighet, mye kaffe og litt sport på tv:-)

12. jan. 2013

Herlige lørdag

En perfekt kald januarlørdag for meg, er:
Sove lenge, sen frokost, sitte lenge med dagens aviser, finne et ulest Vagabond med herlige reisereportasjer, kaffe, en kaffe til, drømme meg bort, legge planer, ville mye, Ferdinand med mange kompiser på besøk, blogge litt, en runde på sosiale medier, stearinlys, fyr i ovnen, rekreasjon, samle krefter, roe ned, god tid..



Kanskje jeg skal ut å gå en tur? Vaske litt kanskje? Jobbe litt med studiene? Eller ikke..

Hva er en perfekt lørdag for deg, når gradestokken kryper under -10, og du har dagen for deg?

Legg gjerne inn din stemme på min uhøytidelige meningsmåling på høyre side i bloggen.

Entreen vitner om masse besøk på loftet:-)

God helg, ha en fin en! :-)

10. jan. 2013

From within

 
Ser meg litt rundt i heimen. Ja, jeg kan definitivt kalle det min stil.
 
Sjarm er vesentlig. Personlighet nødvendig. Sette min vri på ting. Leke litt.

Jeg vil bli glad av det jeg omgir meg med. In eller ut, dyrt eller billig, gammelt eller nytt? Det spiller ikke så stor rolle. Bare jeg liker det.

Dette er mitt bidrag i NIBs utfordring `From within`, flere bidrag finner du her.
 
Ha en fin kveld! :-)


En god miks av nytt og gammelt, dyrt og billig. Vinballong med kasse fra Kragerø Antikk og Brukthandel, noen strå jeg hadde, verdenskart fra Ikea, BoConcept sofa, pute kjøpt på Europris. Hovedtema i stuen er: "travel".
 
Tema på soverommet er "bring colours to life", sommerfuglene er på vei til treet og skal vekke det ut av vinterdvalen:-)
Eller betydningen kan overføres..
Nattbordene er i plexiglass, for å få mer "luft" i rommet som ikke er så veldig stort.

Å skrive på veggen er vel noe som kan kalles typisk meg. Her i gangen ved siden av stuen, diverse reisemål som er besøkt de siste årene. Vi er utrolig glad i å reise, og det liker jeg at gjenspeiler seg i hjemmet. Det blir et fint minne, men er også dekorativt i mine øyne.

Kjøkkenveggen har fått en gedigen oppskrift som dekor. Og pga at gourmetkokker ikke finnes i husstanden, er vaffel noe som er gjennomførbart:) Det er alltid populært når vaffelpressa settes i gang.
 
Puter, masse puter. Det må til. Alle ulike, kjøpt litt her og der. Fellesnevner: jeg har på et eller annet tidspunkt falt pladask for de:) Stoler fra BoConcept.
Tv- benken er ammunisjonskasser i ulike størrelser, som jeg har vært så heldig å få. Vinballongen ble kjøp på Kragerø Antikk og Brukthandel. Synes det ble nydelig å fylle den med bunter av brudeslør- det er dekorativt og gjør mye ut av seg, samtidig som at det blir lett og luftig. Må ha blomster, det "liver" opp! :)
 
Miks av nytt og gammelt i entreen. Denne helt perfekte teak telefonbenken, ble kjøpt for 30,- på loppemarked. Boksen som ranunkelen står i, fikk jeg av Ferdinand, 11- åringen min. Kjøpt på loppemarked, til mor:) Bilde over benken er kjøpt på Kremmerhuset: Bless this house with love and laughter.

Muren bak vedovnen og som strekker seg inn på kjøkkenet, er turkis, en av mine favorittfarger. På den skriver vi, med kritt, gode påminnere i hverdagen eller hva vi nå enn måtte komme på:)

På kjøkkenet en selvmekket gardin, eller garnin som jeg har døpt den. Den består rett og slett av mange hundre meter med garn! Så kan man jo sette sammen ønsket fargekombinasjon. Det kan være moro for hele familien å lage en garnin!?
 
Hjemme er et godt sted å være.